Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Kurací Wellington
Budete si oblizovať všetky prsty!

Už ste vyskúšali Wellingtona? S chuťou do toho!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g lístkového cesta
600 g kuracích pŕs
baby špenát
soľ
čierne korenie
horčica

Paté z kuriatok

100 g kuriatok
šalotka
2-3 strúčiky cesnaku
maslo
bylinky – tymian, šalvia, petržlenová vňať
krém fresh
biele

Palacinkové cesto

hladká múka
soľ
korenie
vajce
mlieko
bylinky – petržlenová vňať, pažítka

Pracovný postup

Kuracie prsia umyjeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a sprudka opečieme.
Z mlieka, múky, vajec a štipky soli pripravíme palacinkové cesto, ktoré dochutíme korením a bylinkami a necháme odpočívať.
Medzitým na masle speníme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme kuriatka, krátko osmažíme a podlejeme vínom.
Ku koncu pridáme bylinky, ešte krátko povaríme a rozmixujeme na fáš.
Na rozpálenej panvici roztopíme maslo a pustíme sa do prípravy palaciniek.
Lístkové cesto vyvaľkáme, potrieme krémom fresh, poukladáme baby špenátové listy, na to položíme palacinku, ktorú potrieme kuriatkovým fášom.
Do stredu položíme kuracie prso, zabalíme, potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200°C cca 20 minút.
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia