Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (367)

Zoraď podľa:

Pečená tekvica s quinoa a bylinami
Netradičná kombinácia, ktorá určite bude chutiť.

Nezabudnite na to, že quinoa sa nesmie prevariť. Keď ju dáte na lyžičku, mala by vyzerať ako olúpané proso.

Tip: Tekvica je sezónna potravina, ktorá nielenže lahodí oku, ale aj výborne chutí. Ak nemáte čas a chcete prekvapiť blízkych, či priateľov rýchlym a zdravým receptom, pripravte im pečenú tekvicu s qinoa a bielym jogurtom. Nezabudnite, že všetky ingrediencie musia byť čerstvé a kvalitné.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

tekvica (hokkaido alebo maslová)
3/4 šálky bieleho jogurtu
2 lyžičky mletej rímskej
3 rasce
2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička kurkumy
1/2 lyžičky horčice
1 chilli
1/2 lyžičky kardamónu
1/4 lyžičky soli
1 šálka quinoa
1 hrnček vody
1 lyžička limetkovej šťavy
1 lyžička medu
1/4 šálky čerstvého koriandru

Pracovný postup

Krok 1
Tekvicu rozpolíme a vydlabeme z nej semiačka. Očistenú tekvicu položíme na papier na pečenie, zľahka polejeme olivovým olejom a necháme postáť.
Krok 2
V miske zmiešame jogurt, rascu, mletý a čerstvý koriander, kurkumu, horčicu, chilli, kardamón a soľ
Krok 3
Quinoa uvaríme v šálke vody, privedieme do varu, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme limetkovú šťavu, med a dobre premiešame.
Krok 4
Mierne vychladnutou quinoa naplníme tekvicu, navrch dáme jogurtovú zmes a necháme chvíľku odležať. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a plnené tekvice pečieme na 180 stupňov 35 minút. Podávame ozdobené s čerstvým koriandrom.
Zdroj: čitateľka varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia