Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (60)

Zoraď podľa:

Cestoviny s lososom a smotanovou omáčkou
Ryby sú zdravé a tak ich zaveďte vo vašej kuchyni.

Hlavné jedlo, ktoré môžete podávať aj ako večeru.

Tip: Lososa môžeme aj bez opečenia vložiť priamo do horúcej smotanovo-vínovej omáčky a krátko prehriať.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


10 osôb

kúsky lososa alebo inej ryby
šalotka
maslo
morská soľ
korenie
biele víno suché (nemusí byť)
smotana na šľahanie
mlieko
petržlenová vňať

Pracovný postup

Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody.
Lososa nakrájame na kocky veľké asi 1x1 cm a opečieme ich na olivovom s kúskom masla. Osolíme okoreníme.
Do veľkej panvice alebo woku dáme olivový olej - maslo , najemno nakrájanú šalotku a na miernom ohni orestujeme do zmäknutia asi 5 minút. Podlejeme bielym vínom( nemusí byť) a povaríme.
Pridáme smotanu a opäť necháme redukovať. Vložíme kúsky lososa, krátko prehrejeme a dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
Premiešame s čerstvo uvarenými cestovinami.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia