Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (232)

Zoraď podľa:

Domáce tortilly od Mirky Luberdovej
Náročnejší recept, ktorý vám však ušetrí eurá z peňaženky.

Podľa tohto receptu vyrobíte asi 20 kusov.

Tip: Pokiaľ nemáte alebo neradi pracujete s kuchynským robotom, cesto môžete jednoducho spracovať aj ručne.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

8 šálok múky (pšeničnú celozrnnú, špaldovú, pohánkovú - možno ich aj kombinovať)
2 hrnčeky vody
4 PL olivového oleja
5-8 listov čerstvej bazalky
10-15 kúskov sušených paradajok
2 ČL morskej soli
4 PL rôznych bylinných dochucovadiel (napr. kurkuma, koriander, oregano, sladká mletá paprika, drvená rasca, ...)
4 PL sušenej cibule
2 ČL sušeného cesnaku

Pracovný postup

Do kuchynského robota nasypeme múku, soľ, sušenú cibuľu, cesnak a všetky bylinné dochucovadlá. Zapneme pomalé miešanie a postupne pridávame na drobno natrhanú bazalku a na drobno nakrájané sušené paradajky.
Pomaly prilievame do stále miešajúceho robota studenú vodu. Na koniec pridáme olivový olej a celé to necháme dôkladne premiešať, kým nám nevznikne zmes pripomínajúca bochník.
Na jemne pomúčenej doske hladkou pšeničnou múkou si vaľkáme kúsky cesta, ktoré si postupne odtrhávame z bochníku. Záleží na vás, ako veľké chcete tortilly mať.
Každý odtrhnutý kúsok cesta odporúčame niekoľkokrát preložiť a prevaľkať, podobne ako keď robievate pagáče. Tortilly sú potom omnoho jemnejšie a ak ich urobíte hrubšie, viete si vytvoriť takzvaný pita chlieb. Ak odkrojíte z jednej strany kraj tortilly, mali by ste mať uprostred dutý priestor, ktorý sa dá naplniť zmesou.
Tortily ukladáme na stredne rozohriatu panvicu. Z každej strany ju pečieme, až kým sa nezačne jemne zdúvať, ako keby sa na nej robili bublinky.
Pokiaľ máte kvalitnú teflónovú panvicu, nepotrebujete žiaden olejový podklad. Cesto je vďaka kokosovému mlieku a už pridanému olivovému oleju dosť ,,mastné" aj samo o sebe.
Necháme ich úplne vychladnúť a potom ich môžeme uskladniť v mikroténovom vrecúšku vonku alebo ich dať zamraziť. Čerstvo vybrané vydržia zhruba tri dni.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia