Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (159)

Zoraď podľa:

Špaldové sladké muffiny
Ozdobiť ich môžeme ľubovolne. Chutné sú aj samé o sebe alebo lekvárom.

Sladkosť od Mirky Luberdovej, ktorú môžete zjesť aj na raňajky.

Tip: Ozdobiť ich môžeme ľubovolne. Mirka Luberdová zvolila krém z tvarohu s nastrúhanou citrónovo-limetovou kôrou, sladenou zľahka pšeničným sladom.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

200 g hladkej špaldovej múky
100 g hnedého cukru
3 vajíčka
100 ml mlieka (môžete použiť aj domáce mandľové mlieko)
prášok do pečiva z vínneho kameňa
80 g masla
vanilkový struk alebo vanilkový prášok

Pracovný postup

V robote alebo v mixéri rozmixujeme mäkké maslo s cukrom, pokiaľ nám nevznikne hladká zmes. Pridáme vajíčka, ktoré majú izbovú teplotu, aby sa zmes nezrazila.
Pekne premiešame a postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Za stáleho miešania nakoniec pridávame vami zvolené mlieko.
Spracovanou hladkou zmesou bez hrudiek plníme muffinové formy pomocou dávkovača alebo môžete aj rukami. Každú formičku zaplníme tak do polovice - aby mali priestor rásť.
Pečieme v rúre zhruba 25 až 30 minút pri 150 stupňoch na hornom a dolnom ohreve. Muffiny je dobré ich sledovať. Ak sú do zlatista sfarbené a špáradlo sa nám po zapichnutí nelepí, vyberieme ich z rúry.
Zdroj: Teleráno, zg, foto: Vladimír Šimíček
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia