Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (51)

Zoraď podľa:

Konfitované bravčové líčka so zeleninou a zemiačikmi
Náročnosť sa môže niekedy vyplatiť.

Úžasný recept od šéfkuchára Vojta Artza.

Tip: Zemiaky musia byť mäkké a jemne sfarbené. Až potom ich osolíme.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

bravčové líčka chladené alebo krkovička
bravčová masť škvarená
cesnak
hrubozrnná soľ
čerstvý tymian
čierne korenie celé
zemiačiky lahôdkové
olivový olej extra panenský
soľ
cvikla
kvaka
tekvica Hokkaido
biela cibuľa
olivový olej extra panenský
soľ

Pracovný postup

Bravčové líčka ( krkovičku) očistíme a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku na 6 hodín. Potom ich umyjeme a osušíme.
Na panvici si rozpálime malé množstvo masti a líčka na nej zo všetkých strán opečieme do zlatista.
V hrnci rozohrejeme zvyšnú bravčovú masť, pridáme byľky tymianu a strúčiky cesnaku. Do masti vložíme opečené líčka a konfitujeme ich plne ponorené a prikryté v rúre vyhriatej na 90 °C asi 3,5 hodiny.
Správne konfitované líčka sa v ústach jemne rozpadnú. Líčka necháme vychladnúť, potom ich okrájame na kusy a tie pri servírovaní prehrejeme pod grilom.
Zemiačiky umyjeme a pokrájame na štvrtiny. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozložíme nakrájané zemiačiky. Omastíme ich olivovým olejom. Nesolíme! Pečieme ich pri teplote 160 °C asi 20 minút.
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy. Kvaku a cviklu starostlivo umyjeme a očistíme. Bielu cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Každú zeleninu vložíme zvlášť do kastrólika, zalejeme kvalitným olivovým olejom, privedieme ich pod bod varu a pozvoľna konfitujeme do zmäknutia. Môžeme ich konfitovať tiež druh po druhu.
Zeleninu môžeme len potrieť olivovým olejom, osoliť a upiecť každú samostatne. Pred servírovaním zmiešame a ešte dochutíme.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia