Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (153)

Zoraď podľa:

Polonahá kokosová torta
Zdravá sladká pochúťka do každej domácnosti.

Sladkosť od finalistky MasterChef.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Kakaový korpus
6 vajec
250g trstinového cukru
300g špaldovej polohrubej muky
1 a 1/2 vrecúška bezfosfátového kypriaceho prášku
15 g kakao

Mangová redukcia
zrelé mango
100% ananásová stáva (marakujová šťava)
Limetka
Trstinový cukor
Biely rum

Kokosový krém
500g hladký tvaroh
500g mascarpone
250ml šľahačka
200g biela čokoláda
Strúhaný kokos
Trstinový cukor

Pracovný postup

KOKOSOVÝ KORPUS - Oddelíme si bielka od žĺtkov , žĺtka vyšľaháme s cukrom, prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom.
Medzitým si vyšľaháme bielka do tuhého snehu, postupne a nadľahčene ho zapracujeme do hmoty.
Hotové cesto vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy s priemerom 24 cm a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 30 min.
Vychladnutý korpus prerežeme na 3 diely, ponatierame mangovou redukciou a následné natrieme poctivou vrstvou krému, poukladáme skaramelizovany ananás , zakryjeme ďalším korpusom a to iste zopakujeme s ďalším poschodím. Ozdobíme podľa vlastne fantázie.
KOKOSOVÝ KRÉM - Vyšľaháme si 3/4 šľahačky , pridáme tvaroh a cukor.
Kokos pomelieme v mlynčeku na kávu alebo v robote , zvyšok smotany zohrejem a zalejeme ňou nalámanú bielu čokoládu - necháme vychladnúť a zapracujeme do krému.
Nakoniec primiešame - NEŠĽAHÁME - mascarpone .
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia