Zabudol som hesloRegistrácia

Fit (160)

Zoraď podľa:

Tatarčené cestoviny
Zdravá verzia domácich cestovín

Neviete, čo je tatarčená múka? No predsa pohánková.

Tip: Tatarčená múka je odvodená od tatarky (pohánky), názov ktorej je zas odvodený od Tatarov (pohanov), ktorí ju do našej kuchyne priniesli.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g polohrubej múky
100 g tatarčenej múky
1 vajíčko
800 g ovčieho syra
40 g olivového oleja
cesnak
soľ
voda
petržlenová vňať

Pracovný postup

Na veľkej doske zmiešame polohrubú múku, tatarčenú múku, vajíčko, soľ a vypracujeme hladké cesto
Cesto vyvaľkáme, nakrájame na dlhé rezance a uvaríme vo vriacej, osolenej vode
Na panvici si rozpálime olivový olej, pridáme nakrájané chilli papričky a cesnak a chvíľku povaríme
Uvarené cestoviny "okúpeme" v olivovom oleji, dobre premiešame, posypeme ovčím syrom a petržlenovou vňaťkou
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia