Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (130)

Zoraď podľa:

Čokoládový koláčik s kúskami čokolády
S jahodovo-citronovým krémom a makovou omáčkou.

Recept od finalistky MasterChef Razije.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

Koláč
4 vajcia
100g pomletého trstinového cukru
100g masla
250g čokolády
2 polievkové lyžice polohrubej muky
1/2 lyžičky kypriaceho prášku

Makova omáčka
180ml šľahačková smotana
4zltka
mletý mak
trstinový cukor
škorica

Jahodovo citrónový krém
500g mrazených jahôd
2 ks bio citróny
100 ml smotana na šľahanie
150g hladký tvaroh
250g mascarpone
trstinový cukor podľa chuti
1,5 dcl červeného vína

Pracovný postup

KOLÁČ - Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom, vyšľaháme si žĺtky s cukrom do peny a pridáme vychladnutú čokoládu , múku a kypriaci prášok . Nakoniec jemne zapracujeme sneh.
Cesto vylejeme, najlepšie do silikónovej formy, dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov po piatich minútach znížime na 180 stupňov a pečieme cca 30 min . Necháme vychladnúť a povykrajujeme krúžky.
OMÁČKA - Na miernom ohni zohrejeme smotanu a postupne do nej metličkou pridávame žĺtka potom cukor a nakoniec mak a škoricu.
KRÉM - Umyjeme citróny, vysušíme a nastrúhame z nich kôru.
Mrazené jahody dáme do hrnca posypeme ich trstinovým cukrom a zalejeme šťavou z 1,5 citróna a redukujeme, pridáme víno a varím kým nie je z jahôd omáčka (môžeme si pomôcť mixérom).
Necháme vychladnúť a pridáme do šľahačkovo tvarohovej zmesi. Dosladíme podľa chuti, pridáme citrónovú kôru a nakoniec zapracujeme mascarpone.
Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém na krúžky, polejeme makovou omáčkou a ozdobíme.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia