Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (167)

Zoraď podľa:

Tvarohovo-banánová bábovka
Tip na koláč, ktorý nemusíte robiť iba cez víkend.

Zdravá náhrada obľúbeného koláča Slovákov.

Tip: Koláč môžeme kontrolovať pomocou dreveného špáradla. Pokiaľ sa nám na neho už cesto nelepí, tak je hotový. Je dobré ho nechať poriadne vychladnúť, aby pekne držal formu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

5 vajec
5 lyžíc medu
500 g hrudkovitého plnotučného tvarohu
2 banány
1/2 lyžice vanilky
štipka škorice
1 lyžica nastrúhanej citrónovej nepostrekovanej kôry
1/2 hrnčeka namiešaného zo sušených hrozienok a brusníc

Pracovný postup

Vo výkonom mixéry rozmixujeme všetko okrem hrozienok s brusnicami, ktoré namočíme do studenej vody, aby sme ich očistili od prípadných siričitanov. Odporúčame používať iba hrudkový tvaroh, inak sa vám môže koláč rozpadávať.
Silikónovú alebo klasickú formu jemne vytrieme kokosovým tukom alebo ghee maslom.
Do rozmixovanej zmesi pridáme scedené sušené ovocie. Premiešame a vylejeme do pripravenej formy. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Dáme piecť na zhruba 20-25 minút.
Zdroj: Teleráno, zg, hybsa.markiza.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia