Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (161)

Zoraď podľa:

Domáce pečené šišky
Ak ich milujete, nie je čo riešiť.

Fašiangy bez nich by neboli ani fašiangami.

Tip: Tento recept je na jeden plech šišiek, ale ak chcete viac, prispôsobite si ho. Samozrejme džem môžete nahradiť penou z ovocia alebo čokoládou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

KVÁSOK
175 ml mlieka
½ kocky droždia
štipka trstinového cukru

CESTO
150g špaldovej celozrnnej múky
150g bielej hladkej špaldovej múky
50g cukru
1 žĺtok
kôra z citróna
30g repkovo-reďkvového oleja
štipka soli
džem

Pracovný postup

Z mlieka, droždia a trstinového cukru vypracujeme kvások. Keď je hotový, pridáme ostatné ingrediencie z rozpisu.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme šišky. Ak plánujeme zdobiť džemom, strednú dierku nevykrajujeme.
Ukladáme ich na papier na pečenie na plech a necháme podkysnúť 10-15 minút kým sa nám rozpáli rúra.
Pečieme pri 180 stupňoch až kým nie sú upečené. Ešte teplé jemne a zľahka potrieme olejom, aby boli pekné lesklé.
Na čokoládovú polevu použijeme čokoládu s vyšším podielom kakaa a olej.
Zdroj: Teleráno, zg, www.moje-jedlo.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia