Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (224)

Zoraď podľa:

Fitness zabíjačková kaša bez mäsa
Zdravú obmenu obľúbeného slovenského jedla od blogerky Lucie Súkeníkovej si určite zamilujete.

Jedlo vychválil v Teleráne aj spevák Otto Weiter.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

250 g pohánky
dvojnásobné množstvo vody
soľ
korenie
sušená majoránka
cibuľa
repkovo - reďkovový olej
2-3 lyžice droždie Tebi (ak nemáte, nenahrádzajte pekárenským droždím)

Pracovný postup

Pohánku prepláchneme v studenej vode a uvaríme v čistej vode spolu so soľou, korením a v dlaniach rozotreným majoránom.
Varíme asi 15 minút, potom platňu vypneme a necháme dôjsť pod pokrievkou. Konzistencia má byť lepivá.
V ďalšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a miešame, kým nie je opečená do zlata.
Pridáme k nej droždie a celú zmes presypeme k pohánke alebo aj opačne. Podlejeme ešte troškou vody a pridáme majoránku. Dusíme už len 5 minút.
Potom ju podávame s uvarenými zemiakmi a uhorkou, prípadne s kyslou kapustou.
Zdroj: Teleráno, zg, www.moje-jedlo.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia