Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (164)

Zoraď podľa:

Nakladaný hermelín a feta repkovo-reďkvovom oleji
Klasika, ktorá je dobrá nielen k pivu.

Recepty na tieto dobroty predstavila v Teleráne blogerka Lucia Súkeníková.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

HERMELÍN
3 ks hermelínu
1 cibuľa
1 hlava cesnaku
1 lyžica ružového korenia
4-5 ks bobkového listu
mletá červená paprika (odporúčam údenú)
repkovo-reďkový olej na zaliatie

FETA
2 balenia syra Feta
pesto z medvedieho cesnaku (domáce)
petržlenová vňať
rozmarín
tymián
repkovo-reďkvový olej na zaliatie

Pracovný postup

Hermelíny rozrežeme cez stred, posypeme výdatne paprikou, naplníme kolieskami cibule, nakrájaným cesnakom a zavrieme.
Na dno skleného pohára nalejeme olej, posypeme kolieskami cibule, plátkami cesnaku a začneme vrstviť naplnené hermelíny.
Potom prisypeme ružové korenie, bobkový list a zvyšnú cibuľu s cesnakom a dolejeme olej tak, aby bol až po vrch pohára.
Uzavrieme a necháme zrieť v chladničke minimálne týždeň.
FETA - Fetu nakrájame na kocky, bylinky nasekáme nadrobno.
Do skleného uzatvárateľného pohára vrstvíme syr spolu s bylinkami a olejom. Uzavreté skladujeme v chladničke.
Zdroj: Teleráno, zg, www.moje-jedlo.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia