Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

Plnená prepelička foie grass s pečenou cibuľou
Náročné jedlo, ale oblížete si po ňom psty.

Ako príloha gaštanovo-cesnakové pyré, zemiaky v popole a divoká brokolica.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 prepelička
30 g kuracie mäso
20 g foie grass
koriander
1 vajce
0,2 dcl smotana
1 cibuľa
20 g gaštanov
3 g cukor
6 ks konfitovaný cesnak
soľ
10 g maslo
50 g malé zemiaky
10 g seno
20 g brokolica

Pracovný postup

Prepeličku si opatrne vykostíme, aby sme neporušili kožu. Spodné nohy nevykosťujeme. Z kosti si pripravíme demiglace ktory pred servisom zahustíme maslom.
Kuracie mäso si vyšľaháme z vajcom a trochou smotany.
Prepeličku posolíme a nanesieme na ňu kuraciu fáš, na ktorú vložíme lístky koriandru a hranolček foie grass. Prepeličku zavinieme a pečieme v trúbe 180 °C na vnútornú teplotu 54 °C . Prepeličku pred servisom opečieme na prepustenom masle a pokrájame.
Celú cibuľu si uvaríme v osolenej vode na skus a hneď juschladíme v ľadovej vode. Následne ju pokrájame na polovičky a pred servisom ju sprudka opekáme na panvici a ochutíme.
Gaštany si uvaríme v osolenej vode pridáme konfitovaný cesnak, pridáme smotanu a hmotu vymixujeme na jemné pyré, ktoré dochutíme cukrom a soľou.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, ktoré po uvarení sprudka opečieme na rozpálenom oleji a následne obalíme v popole (napr. seno, slama).
Divú brokolicu si sblašírujeme v osolenej vode na skus. Hneď ju schladíme v ľadovej vode a pred servárovaním ju glazírujeme v rozpustenom masle.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia