Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (164)

Zoraď podľa:

Foie grass s horkou čokoládou a karamelové figy
Kačacia pečeň na sladký spôsob.

Náročnejší recept na prípravu, ale výsledok stojí za to.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

100 g foie grass
30 g horká čokoláda
100 g cukor:
0,2cnl bylinkový likér:
soľ
pomaranč
30 g datle
2 fiby
20 g mascarpone

Pracovný postup

Celý kus foie grass si vložíme do vrecka do ktorého pridáme 20g cukru, likér a soľ podla chuti. Vrecko zavakuujeme a vložíme do sous vide 56 °C – 10min.
Po uplynutí času foie grass schladíme v ľadovej vode. Keď vychladne, vyberieme ju a popučíme lyžicou na jemnú hmotu.
Čokoládu si roztopíme a natierame striedavo do formy z foie grass. Keď nám náhodou zostane hmota z foie grass, tak môžeme do nej pridať troška mascarpone a touto plnkou naplniť macaronky.
Po vymazaní formu dáme vychladiť do chladničky, aby stuhla.
Pomaranč si olúpeme od šupy a nakrájame na drobné kocky ako aj datle.
Z 70 g cukru si pripravíme karamel a vložíme doň pomaranč a ďatle, ktoré spolu varíme aby boli mäkké.
Figy si rozkrojíme na štvrtky,ktoré obalíme v 10 g cukru a následne ich flambovacou pištoľou spálime na karamel. Na dozdobenie taniera môžeme použiť hocijaký ovocný gél.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia