Zabudol som hesloRegistrácia

Fit (133)

Zoraď podľa:

Falošná sviečková omáčka s pšenovým knedlíkom a morčacím mäsom
Tradičný recept aj na vegetariánsky spôsob.

Ďalší recept z projektu TV Markíza Hýbsa v kuchyni s rozumom!

Tip: Ako bielkovinovú prílohu môžeme zvoliť tempeh, tofu, prípadne ľahšie morčacie mäsko. Napr. horné morčacie stehno, ktoré upečieme s cesnakom a soľou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Falošná sviečková omáčka
2 - 4 veľké mrkvy
1 zeler
1 stonka zeleru ( nemusí byť )
1-2 petržleny
1-2 cibule
1 strúčik cesnaku
3 až 5 listov ligurčeka
1 zarovnanú lyžicu morskej soli
bobkový list
čierne korenie
hroznový olej
1 liter zeleninového vývaru

Pšenový knedlík
3 – 4 porcie
1 šálka pšena
1/2 lyžice koriandru
1/2 lyžice petržlenovej vňate
štipka sladkej mletej papriky
soľ podľa chuti
1-2 šalotky opečenej na drobno pokrájanej
3 šálky vody
Tamari – sójová omáčka (môžeme vynechať)

Morčacie mäso
1 horné morčacie stehno
2 strúčiky cesnaku
soľ
1 lyžicu klasického alebo ghee masla

Pracovný postup

OMÁČKA - Všetku koreňovú zeleninu očistíme. Na oleji osmažíme cibuľu a postupne pridávame zeleninu. Začneme mrkvou zvyšok necháme na vás.
Zeleninu si pravidelne miešame kým sa zľahka neopečie a nepustí farbu so šťavou. Potom pridáme pretlačený cesnak a soľ.
Zmes premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Ak nemáte, tak vodou, ale omáčka nebude tak aromatická. Pridáme bobkový list, čierne celé korenie a necháme na miernom ohni dusiť kým nebude zelenina úplne mäkká.
Hrniec odstavíme, necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme. Nezabudnúť vybrať bobkový list kým začnete mixovať.
PŠENOVÝ KNEDLÍK - Pšeno trikrát dobre prepláchneme a dáme variť do vody v pomere 1:3. Po zovretí pozbierame penu.
Uvarené pšeno, zmiešame s bylinkami, dochutíme a vtlačíme do formy srnčieho chrbátu, alebo podobnej podlhovastej formy. Zahladíme povrch a necháme vychladnúť.
Po stuhnutí pšeno z formy vyklopíme, nakrájame na rovnaké plátky, ktoré kladieme na plech jemne potretý olejom.
Plátky jemne postriekame Tamari omáčkou a zapekáme 20 min. v rúre vyhriatej na 150 stupňov.
MASO - stehno umyjeme, urobíme pár rezov do mäsa, kde vložíme polovicu prekrojeného strúčiku cesnaku. Jemne osolíme, pridáme maslo a zalejeme vodou, tak aby mäso bolo celé ponorené.
Vložíme prikryté do rúry, vyhriatej na 220 stupňov a pečieme zhruba 1 hodinu. Potom môžeme poklop dať dole a zapiecť ešte v zníženej teplote rúry na 190 stupňov zhruba 10-15 minút.
Zdroj: hybsa.markiza.sk, zg
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia