Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (161)

Zoraď podľa:

Pohánkový čoko-orechový koláč
Zdravá sladkosť nielen pri diéte.

Prvý recept z projektu TV Markíza Hýbsa v kuchyni s rozumom!

Tip: Ak nemáte špáradlo, stačí vám na zistenie upečenia pichnete do koláča krížom ihlicu na pletenie. Ak ostane čistá, koláč je hotový.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

40g pohánkovej múky
1 očistený vanilínový struk
štipka morskej soli
4 vajíčka
100g hnedého cukru alebo xylitolu
100g tmavej 70% čokolády
100g masla
60g lieskových orechov

Pracovný postup

Lieskové orechy opečieme na sucho na panvici zhruba 5 minút. Potom ich trením pomocou kuchynskej utierky, alebo papierových utierok zbavíme šupky. Očistené orechy rozmixujeme v mixéry na suché mixovanie.
Horkú čokoládu roztopíme nad horúcou parou. Do roztopenej zmesi pridáme vyšľahané vajíčka so štipkou soli, vanilku, a roztopené maslo.
Všetko opäť zľahka premiešame a pomaly primiešavame pohánkovú múku a pomleté orechy.
Pečieme na 180 stupňov v malom plechu vymasteným a vyloženým papierom na pečenie. Koláčik pečieme zhruba 30 minút, kým sa nám neprestane v stred lepiť drevené špáradlo.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia