Zabudol som hesloRegistrácia

Pečenie (243)

Zoraď podľa:

Čokoládové cupcakes s kakaovým krémom a srdiečkami
Náročnejší recept na čas, ale výsledok stojí za to.

Sladkosť, ktorá poteší aj na raňajky.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

185 g hladkej múky
1 vrecúško prášku do pečiva
30 g holandského kakaa
½ lyžičky soli
175 g krupicového cukru
35 g pravého vanilkového cukru
95 g masla
200 ml mlieka
3 vajcia

Na ozdobu
1 mäkký tvaroh
2 smotany na šľahanie
2 lyžice pravého vanilkového cukru
2 lyžice kakaa
čokoládové hoblinky
farebné ozdoby
srdiečka Liebesherzen

Pracovný postup

Krok 1
Maslo v miske necháme na nižšej teplote rozpustiť v mikrovlnnej rúre.
Zmiešame všetky suché suroviny a do pripravenej zmesi pridáme mlieko, vajce a opatrne prilejeme maslo (nesmie byť príliš horúce).
Všetko dôkladne premiešame ručne alebo pomocou robota. Rúru rozpálime na 170 °C.
Do plechu na muffiny vyskladáme papierové formičky, ktoré do tri štvrte naplníme cestom
Necháme 12-15 minút piecť. Špajdľou alebo špáradlom pichneme do stredu koláčika. Pokiaľ sa cesto nelepí sú cacakes hotové a môžeme ich nechať vychladnúť.
Do misky vyklopíme tvaroh a vyšľaháme ich spolu s vanilkovým cukrom, kakaom a šľahačkou.
Akonáhle je krém hladký, prisypeme hoblinky čokolády.
Cukrárske vrecúško naplníme krémom a ozdobíme koláčiky. Koniec vrecúška by mal mať kvôli hoblinkám širší koniec (rovnako dobre poslúži aj odstrihnutý rožok obyčajného vrecúška).
Na záver dekorujeme cupcakes s farebným zdobením a na vrch krému usadíme srdiečko.
Zdroj: čitateľka
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia