Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (28)

Zoraď podľa:

Pavlovovej torta ako ju pripravila moderátorka Aďa Poláková
Pripravil ju v roku 1926 šéfkuchár hotela vo Wellingtone, kde bývala. Inšpiroval baletnou sukňou zo svetlozeleného hodvábu. Pred

Nesie meno na počesť ruskej baleríny Anny Pavlovovej, ktorá v rokoch 1926 a 1929 navštívila Austráliu a Nový Zéland.

Tip: Nezabudnite, že pri príprave Pavlovovej torty musí byť sneh tuhý.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 osôb

6 bielkov
250 g práškového cukru
2 čl jablčného octu
2 čl škrobu
250 ml smotany na šľahanie
200 g mrazeného ovocia
5 PL hnedého cukru

Pracovný postup

Bielky vymiešame na sneh, potom pomaly prisypávame cukor, nakoniec vmiešame aj ocot a škrob.
Vytvarujeme tortu a dáme piecť na 1 hodinu pri teplote 150 °C potom ešte 30 minút pri teplote 100 °C.
Necháme cez noc vychladnúť v rúre pri pootvorených dvierkach.
Ovocie rozvaríme s cukrom , prepasírujeme a šťavou polejeme tortu.
Pred podávaním ešte navrstvíme šľahačku.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia