Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (47)

Zoraď podľa:

Urobte si prílohové halušky trochu inak
Farebné halušky podľa šékuchára so 4 tipmi na podávanie.

Vladko Morochovič hovorí, a určite to poznáte, sú to tzv. pod mäso.

Tip: Ak použijeme mlieko, kyslú smotanu alebo jogurt, halušky budú jemnejšie v chuti 50 g masla na omastenie po uvarení.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

300 g polohrubá múka
1 vajce
1 kávová lyžička soli
100 ml vlažná voda

Pracovný postup

Do misy rozbijeme vajce. Pridáme trocha vlažnej vody a soľ.
Prisypeme pomaly múku, a miešame, konzistencia cesta na halušky má byť skôr redšia.
Pomocou haluškára pretláčame cesto cez dierky o vriacej vody, keď vyplávajú nahor, sú uvarené.
Halušky scedíme a opláchneme vodou, po uvarení zjemníme maslom.
ZELENÉ HALUŠKY: Namiesto vody vajíčko a múku rozmiešame so špenátovým pretlakom. Podávame restovaným baby špenátom na cesnaku, cibuľke a feta syrom resp. restované šampiňóny na cibuľke a cesnaku s hladkolistou petržlenovou vňatkou.
ŽLTÉ HALUŠKY: Do cesta zapracujeme čajovú lyžičku kurkumy. Podávame granátovým jablkom, filetovaným pomarančom a konfitovaným kačacím mäsom.
RUŽOVÉ HALUŠKY: Namiesto vody použijeme cviklovú šťavu. Podávame s pečenou cviklou, červenou karamelovou cibuľkou a vareným hovädzím lýtkom.
ČIERNE HALUŠKY: Do vody pridáme čajovú lyžičku sépiového farbiva. Podávame s bešamelovou omáčkou a závitkami zo pstruha.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia