Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (66)

Zoraď podľa:

Grilovaný tuniak s mango-čili salsou
Je to vhodná ryba pri diéte, ktorá zlepšuje aj imunitu.

Recept od šéfkuchára Tomáša Opletala z bratislavského hotela pri Dunaji.

Tip: Predtým ako dáte mäso vytiahnuté z chladničky na gril, nechajte ho niekoľko minút voľne oddýchnuť pri izbovej teplote. Tuniaka je dôležité opiecť sprudka a stred nechať surový, pretože po prepečení je veľmi suchý. Kto však nemá rád neprepečené mäso, môže ho opiecť viac.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 x 200 g tuniaka
4 polievkové lyžice sezamu
1 ks zrelé mango
1,5 dcl sladká čili omáčka
1 ks limeta
20 g čerstvý koriander
soľ
korenie

Pracovný postup

Tuniaka si osolíte morskou soľou a okoreníte čerstvo mletým korením.
Potom tuniaka pokrájajte na 1 cm hrubé plátky. Môžete si ho napríklad aj obaliť v sezamových semienkach a potom opiecť.
Mango si olúpeme škrabkou na zemiaky, nakrájame na drobné kocky, pridáme sladkú čili omáčku, šťavu z limety a na jemno nasekané lístky z koriandru.
Všetko zmiešame a polejeme pripraveného tuniaka.
Najlepšie sa k nemu hodí grilovaná zelenina alebo napríklad aj pšeničné rezance so zeleninou.
Zdroj: zg, foto: VikaGeyder/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia