Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (237)

Zoraď podľa:

Dvakrát pečené zemiaky s brokolicou
Recept foodblogerky Moniky Kóňovej.

A ak vám zostalo niečo z víkendu, nastal čas vyčarovať zo zvyškov niečo chutné.

Tip: Ak máte zvyšky z víkendu, napr. kuraťa alebo pečenej zeleniny, pridajte ich do plnky. Jedlo viac zasýti a vy budete mať dobrý pocit, že ste nemuseli nič zbytočne vyhodiť.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 veľké zemiaky
2 PL olivového oleja
300 g mrazenej brokolice
100 g tvrdého syra
soľ
čili soľ
čierne korenie
hrsť pažítky
1 strúčik cesnaku
250 ml bieleho smotanového jogurtu

Pracovný postup

Zemiaky dobre umyte, prekrojte, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a dajte na 35 minút piecť do vyhriatej rúry na 200 ºC.
Medzitým si pripravte plnku. Nastrúhajte tvrdý syr a brokolicu ohrejte na parou.
Keď sú zemiaky vnútri upečené, vyberte ich, opatrne vyberte vnútro. Zmiešajte ho s 50 g strúhaného syra a brokolicou. Vráťte naspäť do zemiakov, posypte čili soľou a čiernym korením a posypete zvyšným syrom.
Zapekajte ešte 10 minút, kým sa syr neroztečie.
Jogurt zmiešajte s roztlačeným cesnakom, nadrobno nakrájanou pažítkou a podávajte k zemiakom.
Zdroj: zg, Ikar/LaPetit - Spolu pri stole
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia