Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (108)

Zoraď podľa:

Vianočná polievka zo sušených hríbov, kyslej kapusty a zemiakov
V Teleráne túto lahôdku pripravil šéfkuchár Vladko Morochovič.

Tradičné vianočné jedlo Rusínov a Rusnákov zo severovýchodu Slovenska.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g sušených hríbov zmes
400 g kyslej kapusty
150 g šalotky alebo cibule
60 g masla
70 ml rastlinného oleja
1 PL mletej červenej papriky
2 strúčiky cesnaku
1 PL tekutého polievkového korenia
200 g zemiakov
soľ
čierne korenie
voda na zaliatie sušených hríbov

Pracovný postup

Sušené hríby namočíme cez noc do studenej vody, po napučaní hríbov vodu zlejeme a odložíme. Vodu zlejeme aj z kyslej kapusty, tiež odložíme.
Hríby a kapustu zomelieme na mäsovom mlynčeku.
Na oleji si zarestujeme šalotku do slabo hneda, pridáme zomletú zmes hríbov a kapusty, posypeme mletou červenou paprikou a podlejme šťavou z kapusty a hríbov.
Prevaríme a dochutíme roztlačeným cesnakom, polievkovým korením, soľou a korením a zjemníme maslom.
Na vrch poukladáme do zlatista upečené zemiaky. Dekorujeme petržlenovou vňaťou a do zlata zarestovanými šampiňónmi, čerstvou hlivou, poprípade hubami šitake.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia