Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (122)

Zoraď podľa:

Vianočná štóla od šéfkuchára špičkového hotela
Štólu údajne upiekli prvýkrát v Drážďanoch.

V Nemecku existuje spoločnosť, ktorá má 180-ročnú tradíciu a štóly dodáva do celého sveta.

Tip: Prvá zmienka o štóle ako o vianočnom pečive je z roku 1329, keď ju venovali biskupovi Henrichovi I. ako vianočný darček. Tento recept nám poskytol šéfkuchár z hotela na pravom brehu Dunaja Tomáš Opletal.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


10 osôb

370 g hladká múka
150 g rozpusteného tuku
125 g krupicového cukru
1,5 vrecka prášku do pečiva
250 g mäkkého tvarohu
2 vajcia
rozsekané orechy, mandle, hrozienka
150 g čokoláda

Pracovný postup

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a vytvoríme asi 3 cm vysokú placku.
Prehneme oba kraje a potom ich ešte raz znovu preložíme, upravíme konce a vytvarujeme ich do štóle.
Tú uložíme na papier na pečenie a pečieme 30 až 35 minút pri 180 stupňoch.
Ešte horúcu štólu potrieme rozpusteným tukom s rumom a pocukrujeme práškovým cukrom.
Zdroj: zg, foto: Stolyevych Yuliya/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia