Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (29)

Zoraď podľa:

Sladké a veselé: Lahodná vianočná torta
Čo tak urobiť zmenu a na Vianoce urobiť malú zmenu.

Zaexperimentujte a zameňte vanilkové rožteky za vianočnú tortu. Vďaka škorici, kardamónu a sladučkej poleve sa po ňom počas sviatkov len zapráši.

Tip: Dobrú chuť!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


10

300 g masla
200 ml mlieka
50 ml smotany
4 vajcia
550 g hladkej múky zmiešanej s 1 lyžičkou prášku do pečiva
240 g hnedého cukru
2 lyžičky škorice
1 lyžička kardamómu
1 lyžička mletého zázvoru
2 štipky mletého klinčeku

Na maslový krém:
400 g práškového cukru
300 g masla
400 g krémového syru

Na dozdobenie:
rozmarín
brusnice
200 g práškového cukru
10 ml mlieka
citrónovou šťavu

Pracovný postup

Maslo vymiešajte s cukrom a zašľahajte všetky vajcia.
Do misy preosejte hladkú múku s práškom do pečiva, pridajte škoricu, kardamóm, zázvor a klinčeky.
Sypkú hmotu zmiešajte s tekutou zložkou a všetko spojte.
Pridajte mlieko a smotanu a opäť dobre premiešajte.
Tortovú formu buď namažte maslom a vysypte múkou, alebo vyložte papierom na pečenie.
Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi hodinu.
Upečenú vianočnú tortu nechajte úplne vychladnúť a potom ju pozdĺžne rozkrojte na 4 kusy. Westwing tip: Torta sa vám na povrchu trochu vyduje, odporúčame ju preto zrezať a obrátiť zrezanú stranou nadol, aby bol povrch krásne rovný a hladký.
V medzičase si pripravte maslový krém: maslo a práškový cukor vyšľahajte do hladka. Pridajte krémový syr a šťavu z polovice pomaranča a dobre premiešajte.
Prvú vrstvu korpusu potrite krémom a pokračujte vo vrstvenie korpus-krém-korpus-krém-korpus.
Naneste polevu, ktorú ľahko pripravíte z práškového cukru, trošky mlieka a citrónovej šťavy. Konzistencia by nemala byť príliš hustá, aby mohla poleva po stranách torty stiecť.
Ozdobte rozmarínom a brusnicami.
Zdroj: čitateľka varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia