Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (125)

Zoraď podľa:

Kysnuté škoricové hniezda s jablkami v slanom karameli a mascarpone krémom
Pochúťka od moderátorky Adriany Polákovej

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

kysnuté cesto:
200 g hladkej + 200 g hrubej múky
150 ml mlieka
150 g masla
25 g droždia
2 PL kryštálového cukru
štipka soli
1 žĺtko

plnka:
100 g masla
1ks škoricového cukru
krém:
250 g mascarpone
1 vanilínový cukor

karamel:
5 PL vody
100 g kryštálového cukru
80 g slaného masla
1 ČL mletej škorice
2 na kocky ošúpané a nakrájané jablká

Pracovný postup

Vypracujeme si kysnuté cesto, necháme 20 minút podkysnúť.
Vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom.
Zrolujeme, nakrájame na kolieska a dáme do maslom vymazanej formy, nechávame medzi nimi miesto, počas pečenia sa zväčšia, pečieme pri 200 °C asi 20 minút.
Mascarpone zmiešame s cukrom a potrieme ešte horúce hniezda.
Cukor s vodou necháme skaramelizovať, potom vložíme jablká, pridáme maslo a škoricu a ďalej dusíme. Potom polejeme hotové hniezda
Zdroj: Teleráno, zg; ilufoto: Arina P Habich/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia