Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (70)

Zoraď podľa:

Kuracie prsia plnené špenátom a údeným korbáčikom
Jedlo, ktorým nič nepokazíte, ani keď príde na návštevu svokra.

Ideálne je ich podávať so zemiaky s opečenou cibuľkou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g kuracie prsia
40 g cibuľa
30 g olej
160 g listový špenát
120 g údené korbáčiky
5 g cesnak
10 g soľ
1 g mleté čierne korenie
50 g maslo
600 g zemiaky očistené
70 g cibuľa

Pracovný postup

Kuracie prsia narežeme na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou.
Plnku pripravíme tak, že na oleji orestujeme očistenú a nakrájanú cibuľu, pridáme blanžírovaný špenát, osolíme a okoreníme.
Na rezne uložíme špenát, do stredu dáme údené korbáčiky a zrolujeme.
Takto pripravené mäso opečieme a v konvektomate pečieme pri teplote 160 °C asi 15 minút. Šťavu zjemníme maslom.
Zemiaky s opečenou cibuľkou pripravíme tak, že surové očistíme a osoleneje vode uvaríme domäkka. Uvarené precedíme a roztlačíme.
Cibuľu nakrájanú na tenké plátky opražíme na oleji do zlata, pridáme k zemiakom a premiešame.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia