Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (224)

Zoraď podľa:

Pirohy plnené lesnými hríbmi s kyslou smotanou
Slovenské tradičné na vegetariánsky spôsob.

Tento recept zvládnete bez problémov.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

300 g zemiaky
300 g špaldová múka
300 g zmes hríbov
100 g šalotka
5g tymian
160 g tvrdý syr
10 g soľ
5 g čierne korenie
40 g petržlenová vňať
3 kusy vajcia
40 g maslo
100 g kyslá smotana
40 g pažítka

Pracovný postup

Zemiaky v šupke uvaríme, očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčka a múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska.
Na oleji orestujeme šalotku, pridáme soľ, korenie a zmes hríbov. Krátko podusíme a necháme vychladnúť.
Zmesou naplníme cesto a pirohy uvaríme v osolenej vode.
Servírujeme s kyslou smotanou a pažítkou.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia