Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (68)

Zoraď podľa:

Sumecso so štuchanými zemiakmi a zeleninou
Neurobte na Vianoce tradičného kapra.

Na tomto jedle si už pochutili hostia počas nášho predsedníctva v Bruseli.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

600 g sumec filety alebo zubáč
10 soľ
1 g čierne mleté korenie
80 g olej
600 g zemiaky očistené
50 g smotana 33 %
80 g cibuľa
10 g pažítka
30 g hrášok
30 g mrkva
160 g maslo

Omáčka:
80 g biele víno
80 g citrón
20 g maslo
2 g bobkový list
2 g nové korenie
10 g soľ

Pracovný postup

Nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, pridáme teplé mlieko, maslo a pokrájanú do zlata opraženú cibuľu, ktoré spoločne zamiešame.
Filety sumca osolíme, okorením a vkladáme na rozohriaty olej kožou dole a opečieme z oboch strán.
Na masle orestujeme hrášok a mrkvu.
Základom omáčky je, že výpek z ryby zalejeme vínom, pridáme šťavu z citróna a zredukujeme na polovicu.
Za stáleho miešania pridáme maslo.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia