Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (381)

Zoraď podľa:

Dolmadakia alebo plnené vínne listy
Grécka pochúťka v našej kuchyni

Trošku náročné na prípravu, ale výsledok určite stojí za to.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

hrnček ryže
1/2 hrnčeka olivového oleja
1 PL soli
1/3 hrnčeka kôpru
1/2 petržlenovej vňate
4 - 5 mladých cibuliek
malá šalotka
1/2 citróna
cibuľa
čierne korenie
listy viniča

Pracovný postup

Predvaríme si ryžu cca 5 min s bylinkami. Nezabudnite aj do ryže dať trošku citrónu. Zmes plníme do vínnych listov čajovou lyžičkou.
Deravými listami vystelieme hrniec. Zrolujeme - boky listu založíme do vnútra a vzniknutú rolku naukladáme do hrnca.
Zalejeme vodou cca 0,5 cm nad rolky a zaťažíme otočeným tanierom.
Pridáme trochu oleja, soľ a varíme cca 20 min.
Podávame s citrónom.
Zdroj: Teleráno, zg, Alp Aksoy/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia