Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (66)

Zoraď podľa:

Kelové závitky plnené šafránovou ryžou, rybacím mäsom a pohánkou
Obmena tradičného jedla so zdravými surovinami.

Jedlo pripravil v Teleráne šéfkuchár Vladimír Morochovič.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

150 g rybacieho mäsa zomletého na jemno
100 g uvarenej lúpanej pohánky
150 g dusenej ryže s vlasmi šafránu
8 ks kelových listov, prípadne kapusty pak choi
250 ml smotany na šľahanie
vtlačená šťava z ½ citróna
soľ a čierne korenie podľa potreby

Pracovný postup

Šafránovú ryžu zmiešame s rybacím mäsom a uvarenou pohánkou pokvapkáme citrónovou šťavou.
Plníme zblanšírované zrezané kelové listy zmesou, tvarujeme závitky pokladáme do varného skla polejeme šľahačkovou smotanou.
Pečieme v rúre pri teplote 180 °C, ale čas pečenia prispôsobíme veľkosti závitkov.
Zdroj: Teleráno, zg, arfo/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia