Zabudol som hesloRegistrácia

Predjedlá (104)

Zoraď podľa:

Quiche
slaný francúzsky koláč

Quiche môžeme servírovať teplý - ako hlavné jedlo, ale výborne chutí aj na studeno s čerstvým šalátom. Výhodou je, že do plnky môžete primiešať to na čo máte chuť.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2

Cesto

1 lístkové cesto

Plnka A

2 vajíčka
150 ml smotany na varenie
100 g nastrúhaného parmezánu
150 g údeného lososa
hrsť čerstvého kôpru

Plnka B

100 g cherry paradajok
50 g nastrúhaného syra
1 kyslá smotana
1 celé vajíčko

Pracovný postup

Krok 1
Na vyvaľkané lístkové cesto položíme formu, v ktorej budeme piecť. Odrežeme prebytočné cesto asi 1 cm od okraja.
Krok 2
Cestom vystelieme pomastenú a pomúčenú formu .
Krok 3
V miske metličkou vymiešame smotanu a celé vajíčka.
Krok 4
Pridáme nastrúhaný syr a premiešame.
Krok 5
Zmesou naplníme pripravenú formu .
Krok 6
Navrch dáme kúsky údeného lososa a posypeme kôprom.
Krok 7
Pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.
Krok 8
Rovnako postupujeme aj pri druhej plnke, len na vrch poukladáme cherry paradajky.
Krok 9
Posypeme strúhaným syrom.
Krok 10
Pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.
Zdroj: Napečené s láskou, Adriana Poláková,publikováné so súhlasom vydavateľa
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia