Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (122)

Zoraď podľa:

Makový koláč s ríbezľovo - makovým krémom
Tak takýto makovník ste ešte určite nejedli!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

60 g masla + ďalšie na vymastenie formy
1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
1 čajová lyžička prášku na pečenie
1/2 čajovej lyžičky soli
1 hrnčeka trstinového cukru
3 vajcia izbovej teploty
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
3/4 šálky mlieka izbovej teploty
100 g mletého maku (nedosadený)
300 g ríbezľového džemu
250 g mascarpone
100 g maku + trochu na posypanie
pár kvapiek citrónovej šťavy
pekanové orechy alebo čerstvé ríbezle

Pracovný postup

Do šálky nalejeme 3/4 mlieka, nasypeme do nej mak a necháme odstáť kým pripravíme cesto
Rúru predhrejeme na 170°C a následne vymastíme a vysypeme múkou menšiu kruhovú tortovú formu
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a do tejto masy postupne vmiešavame vajcia izbovej teploty kým je hladká a napenená
Za stáleho miešania pridávame múku, mlieko s makom a nakoniec prášok na pečenie. Všetko ešte raz dobre premiešame, vylejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre 35 minút
Kým sa koláč pečie, pustíme sa do krému. Mascarpone, džem, mak a citrónovú šťavu vymiešame na hladký krém a odložíme do chladničky.
Vychladnutý koláč rozkrojíme, natrieme polovicou krému a spojíme
Vrch potrieme zyškom krému, ozdobíme pekanovými orechami, čerstvými ríbezľami alebo nastrúhanou čokoládou
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia