Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (75)

Zoraď podľa:

Prsia z kuriatka marinované v medovke s teplým feniklovým šalátom s jahodami a cviklovým pestom
Ľahké jedlo, ktoré musíte vyskúšať.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

Jedlo, ktoré budete milovať pre jeho jednoduchosť.

Pracovný postup

400 g prsia z jarného kuriatka 0,5 dcl olivový olej 20 g lístky medovky 10 g soľ 5g čerstvo namleté korenie 200 g fenikel 100 g cherry paradajky 50 ml olivový olej 50 g jahody 125 g lístky červenej repy kôpor 100 g červená repa (uvarená) 100 ml olivový olej 5 g mletá škorica 50 g vlašské orechy
Vykostené prsia z jarného kuriatka osolíme okoreníme polejeme olejom a pridáme nasekanú medovku, spolu dobre namarinujeme. Opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici, po opečení vyberieme a necháme odpočívať na teplom mieste.
Do výpeku si vložíme posekaný a očistený fenikel, mierne orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme cherry paradajky a dobre premiešame. Dochutíme vetvičkami kôpru. Do mierne vychladnutej zmesi pridáme repové lístky a premiešame.
Uvarenú repu si pokrájame na menšie kúsky, orechy orestujeme na sucho na panvici a pridáme k repe, prelejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, dochutíme lístkami medovky a spolu dobre rozmixujeme.
Na tanier uložíme lístky repy, navrstvíme feniklový šalát, ozdobíme štvrťkami jahôd, prelejeme cviklovým pestom poukladáme prekrojené prsia a prelejeme olivovým olejom.
Podávame s pečivom.
Zdroj: Teleráno
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia