Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (230)

Zoraď podľa:

Quinoa s avokádom sušenými paradajkami, rukolou a marinovaným cícerom
Čím je pre nás pšenica, tým je pre Južnú Ameriku quinoa.

Ľahké, zdravé a netradičné jedlo na slovenské pomery.

Tip: Varí sa cca 15 minút – dáte dva diely vody na diel quinoy.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

200 g Quinoa
2 ks avokáda
75 g sušených paradajok
125 g rukoly
50 g masla
3 ks šalotky
200 g cíceru
2 PLolivového oleja
soľ
farebné korenie
petržlenová vňať
čerstvý tymian
cesnak
citrón
lyžica jablkového balzamu

Pracovný postup

Očistenú šalotku si orestujeme na olivovom oleji, pridáme Quinou a zalejeme horúcou vodou, ktorú dochutíme soľou a korením a uvaríme do mäkka.
Nakoniec zjemníme maslom a pridáme na kocky nakrájané avokádo, sušené paradajky a cesnak.
Cícer si namarinujeme v olivovom oleji, jablkovom balzame, pridáme čerstvé bylinky, citrónovú šťavu.
Podávame s rukolou, ktorú si iba zakvapkáme olivovým olejom.
Zdroj: Teleráno, ilustračné foto: bonchan/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia