Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (28)

Zoraď podľa:

Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Jarná pochúťka od vás pre vás

Jarná, svieža a sladká maškrta plná tvarohu, pridala čitateľka Mila

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


1

Na cesto
6 vajec
240 g polohrubej múky
140 g trstinového cukru
6 lyžičiek rastlinného oleje
štipka soli

Na krém
150 g smotany na šľahanie
200 g tvarohu z vaničky
mrazených malín
vanilkový extrakt
práškový cukor
zelené potravinárske farbivo

Na ozdobu
Haribo kvietky

Pracovný postup

Krok 1
Rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtky od bielok.
Bielky dáme do misy a začneme ich šľahať so štipkou soli. Akonáhle sa začne tvoriť sneh, pridáme cukor a šľaháme do úplného zhustnutia – vznikne cukrová pena. Do peny zašľaháme žĺtky s olejom a nakoniec opatrne vmiešame múku.
Zmes dáme do obdĺžnikového pekáča piecť zhruba na 170 stupňov. Pečieme 15 minút, ale pre istotu kontrolujeme špajľou, keďže každá rúra pečie inak.
Keď je piškótová zmes upečená, vyberieme ju z rúry a necháme ju úplne vychladnúť.
Krém si pripravíme, kým vychladne piškótová zmes. Vyšľaháme smotanu, pridáme tvaroh, vanilkový extrakt a cukor.
Odoberieme 1/3 krému a zafarbíme ho pomocou potravinárskej farby – to bude základ pre trávnik.
Akonáhle je piškótová zmes studená, pozdĺžne ju rozkrojíme, potrieme bielym krémom a položíme na ňu maliny.
Priklopíme druhou polovicou korpusu a ten zvrchu potrieme zeleným krémom a ozdobíme kvietkami Haribo.
Zdroj: Mila,recept od vás pre vás
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia