Zabudol som hesloRegistrácia

Fit (50)

Zoraď podľa:

Mrkvová fit torta
zdravé mlsanie bez múky

Mrkva je azda tá najobyčajnešia zelenina. Stretávame sa s ňou v rôznych podobách. Je obrovský zdroj vitamínov a betakaroténov potrebných pre ľudských organizmus a zvlášť pre deti. Ak ju pridáte do dezertu, získate šťavnatú a zdravšiu alternatívu maškrtenia.

Tip: Skratky v recepte - HR - hrnček, ČL - čajová lyžička, PL - polievková lyžička . Je dobré ak sa na váženie pri príprave dezertu používaju tie isté pomôcky.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8-12 ks

2/3 HR ryžovej múky
½ HR kukuričnej múky
1 ČL mletej škorice
1 rozdrvený klinček
Štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
Štipka soli
4 vajíčka
¾ HR hnedého cukru
2 HR nastrúhanej mrkvy
5 PL olivového oleja (s citrónovou príchuťou)
5 PL vody
1 HR nasekaných vlašských orechov

Pracovný postup

Krok 1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Do vymiešaných žĺtkov s cukrom pridáme postupne olej, vodu a premiešame .
Krok 2
Primiešame sypké ingrediencie, pridáme škoricu, rozdrvený klinček a štipku nastrúhaného muškátového orecha.
Krok 3
Pridáme nastrúhanú mrkvu a premiešame.
Krok 4
Do cesta jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov .
Krok 5
Na záver pridáme nasekané orechy a opäť premiešame.
Krok 6
Cesto vylejeme do vymastenej a orechmi vysypanej tortovej formy.
Krok 7
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.
Zdroj: Napečené s láskou, Adriana Poláková,publikováné so súhlasom vydavateľa
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia