Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

Kurací perkelt s prílohovými haluškami
Klasika na tanieri

Z kuchyne MasterChef

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

Kuracie stehná (prsia) 800 g
Cibuľa 80 g
Olej 40 g
Mletá sladká paprika 32 g
Smotana na šľahanie 200 g
Kyslá smotana 80 g
Soľ
Mleté čierne korenie
Polohrubá múka 120 g
Vajce 20 g

Pracovný postup

Kuracie stehná vykostíme, zbavíme kože, nakrájame na rovnaké časti.
Očistenú cibuľu nakrájame na jemno, speníme na oleji do sklovita, pridáme mäso a spolu dobre orestujeme, pridáme mletú červenú papriku a podlejeme vodou.
Po prevarení za stáleho miešania prilejeme šľahačkovú smotanu zmiešanú s múkou (na zahustenie)
Do preosiatej múky vyklopíme vajíčka, osolíme a s postupným pridávaním múky vypracujeme haluškové cesto.
Po vypracovaní hádžeme do vriacej osolenej vody s prídavkom oleja (aby sa nám nezlepili), po uvarení prepláchneme studenou vodou a podávame.
Zdroj: varenýpečený, foto Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia