Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (195)

Zoraď podľa:

Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Kedysi potravina pre chudobných, dnes jedna z najzdravších uznávaných „superpotravín“.

Pohánka by mala byť pravidelne zastúpená v jedálničku všetkých tých, ktorí chcú mať pevné zdravie a štíhlu líniu. Vďaka svojim nutričným hodnotám je prospešná pre diabetikov, ľudí s vysokým krvným tlakom a s kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 ml (dva hrnčeky) „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
200 g šampiňónov „Naše BIO“
100 g balkánsky syr „Naše BIO“
1 cibuľa „Naše BIO“
1 lyžica olivového oleja „Billa Premium extra virgin“
1 lyžica masla
čerstvý tymián a rozmarín

Pracovný postup

Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nenasaje do pohánky.
Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak.
Opečieme ich do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili.
Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.
Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.
Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.
Zdroj: Birdoe
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia