Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (107)

Zoraď podľa:

Geršňová polievka
Šošovica strukovina plná bielkovín, železa a vápnika.

Nízkotučná a nízkokalorická hŕstková polievka

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

2 mrkvy
2 petržleny
1 kaleráb
2 hrste šošovice
2 hrste jačmenných krúpov
3 zemiaky
soľ, čierne mleté korenie, dobrotku (vegetu), mletú papriku, mletá rasca , majorán
hladká múka
0,5 dcl oleja na zápražku
voda

Pracovný postup

Zeleninu očistime a nakrájame na kolečká, vložime do hrnca. Podlejeme vodou varíme. Pridáme umyté krúpy a šošovicu.
Povaríme a nakoniec pridáme očistené zemiaky nakrájane na kocky. Pridáme soľ, vegetu, korenie, rascu a varime. Ak sa nam vytvori pena na vrchu polievky zbierame a vylievame.
Keď je zelenina zmäknutá, pripravime zápražku a zahustime polievku. Pridáme mletú papriku necháme prejsť varom.
Zdroj: Teleráno
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia