Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (371)

Zoraď podľa:

Sójová bolonská omáčka
Bolonská omáčka trochu inak

Vyberte sa s nami do Talianska

Tip: Bolonskú omáčku podávame s tagliatelle alebo penne, v talianskej kuchyni sa však nikdy nepodáva so špagetami! Cestoviny pripravíme podľa receptu, po zliatí prelejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Následne hneď premiešame s omáčkou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

150 g sójového granulátu
mrkva
stopkový zeler
2 veľké cibule
2 konzervy lúpaných paradajok
5 dcl bieleho suchého vína
čierne korenie mleté
muškatový oriešok
6 PL extra-panenského olivového oleja
soľ
500 ml zeleninového vývaru

Pracovný postup

Vo vývare pripravíme granulát a následne ho dôkladne zbavíme tekutiny.
V liatinovom hrnci, alebo hrnci s hrubším dnom, zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom na drobno nakrájanú cibuľku do sklovita.
Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler a osolíme. Zeleninu restujeme 2-3 minúty, kým nepustí šťavu a nezmäkne.
Pridame granulát, štedro okoreníme čerstvo namletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovym orechom a osolíme. Zmes pár minút za stáleho miešania restujeme.
Omáčku podlejeme vínom a na slabom plameni necháme úplne odpariť, až kým v omáčke nezostane žiadna tekutina.
Pridáme pokrájané paradajky a krátko orestujeme.
Hrniec premiestnime na najmenší horák a odkrytý necháme tiahnuť minimálne 3 hodiny.
0máčku priebežne kontrolujeme a miešame. Ak sa nám začne pripaľovať, podlejeme ju 1 dcl vody.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia