Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (180)

Zoraď podľa:

Evitina veľkonočná plnka
Fantastická plnka s chuťou jari

Tú musíte vyskúšať!

Tip: Evitin tip: Kto to má rád, môže do plnky pridať aj nastrúhaný cesnak. Veľmi sviežo v nej pôsobia aj čerstvé bylinky.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8-10 porcii

5 rožkov
5 čerstvých vajec
0,5 kg kvalitného bravčového mäsa
plátky šunky (množstvo podľa chuti)
1 pór
strúhaný tvrdý syr
soľ
čierne mleté korenie
maslo a strúhanku na vymazanie a vysypanie plechu

Pracovný postup

Rožky nakrájame na kolieska,polejeme ich malým množstvom vody, počkáme, až sa „napijú“ a vyžmýkame.
Bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku.
Do veľkej misy dáme rozmočené rožky, rozklepneme všetky vajíčka a primiešame mleté mäso, nakrájaný pórik a plátky šunky. pokrájané na menšie kúsky.
Plnkovú zmes môžeme ešte dochutiť nastrúhaným syrom, bylinkami a na záver všetko ochutíme soľou a mletým korením.
Zmes dáme do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného plechu, povrch zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu pri 230 stupňoch. Špáradlom skontrolujeme, či sa zmes nelepí a upečenú plnku vyberieme.
Plnku podávame s akýmkoľvek druhom mäsa,so zeleninovým šalátom alebo ako samostatné teplé či studené jedlo.
Zdroj: Evita Urbaníková
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia