Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (150)

Zoraď podľa:

Veľkonočné cupcakes
Dokonalé cupcakes pre malých šibačov

Sladké veľkonočné potešenie

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 ks

Cesto:

85 g Hera Maslová príchuť
98 g cukru kryštál
2 veľké alebo 3 menšie vajíčka
1 lyžička vanilkového extraktu
145 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
malá štipka soli
45 ml plnotučného mlieka
80-100 g čokolády alebo čokoládových lupienkov podľa chuti
 
Vanilkový krém:

250 ml plnotučného mlieka
1 sáčok vanilkového pudingu
60 g krupicového cukru
200 g Hera Maslová príchuť
 
Dekorácia:

čokoládové alebo marcipánové vajíčka

Pracovný postup

V mixéri vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť spoločne s cukrom, kým nie je zmes kompaktná a nadýchaná.
Pridáme vajcia, vždy jedno po druhom, a všetko dôkladne prešľaháme.
Nakoniec len krátko zašľaháme vanilkový extrakt.
Vedľa v miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
Celú zmes potom preosejeme cez sitko a postupne ju zapracujeme spolu s mliekom a čokoládou do vyšľahanej zmesi v mixéri.
Ingrediencie pridávame striedavo, mixujeme na nižšiu rýchlosť a po menších častiach. (Vždy začíname a končíme suchou zmesou)
Hneď ako je zmes hladká a kompaktná, prestaneme so šľahaním.
Plech na muffiny si vyložíme papierovými košíčkami. Naplníme ich do 2/3 cestom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 17-20 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Väčšiu časť mlieka nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a povaríme.
Puding dobre rozmiešame vo zvyšku studeného mlieka, prilejeme k variacej sa zmesi a miešame tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebublá. Stratí sa tak chuť škrobu.
Pripravený puding prelejeme do misy na šľahanie a necháme ho v nej úplne vychladnúť.
Povrch pudingu zľahka posypeme krupicovým cukrom, aby na ňom nevznikla koža.
Do vychladnutého pudingu vmiešame po kúskoch Heru Maslovú príchuť a šľaháme, kým nám nevznikne hladký krém.
Na záver upečené cupcakes ozdobíme pripraveným krémom a čokoládovými či marcipánovými vajíčkami. 
Zdroj: Hera
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia