Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (180)

Zoraď podľa:

Talianska Pastiera
Taliansky veľkonočný koláč

Lahodný taliansky veľkonočný koláč s ryžovou plnkou

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6-8 osôb

Cesto:

250 g hladkej múky
125 g kryštálového cukru
125 g masla
1 balenie prášku do pečiva
1 vajce

Na plnku:

250 g kryštálového cukru
250 g ryže (najlepšie Arborio)
250 g ricotty
1 balenie vanilkového cukru
2 ČL citrónovej arómy
4 vajcia
1 citrón
kandované kokteilové čerešne
strúhanka
olivový olej

Pracovný postup

Hladkú múku zmiešame s cukrom a kypriacim práškom. Zapracujeme maslo a vymiesime tuhšie cesto, ktoré dáme do chladničky vychladiť.
Pustíme sa do prípravy plnky; Ryžu uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Potom zmiešame s ricottou, vanilkovým aj kryštálovým cukrom a vajíčkom. Dochutíme šťavou a kôrou z citrónu a citrónovou arómou a pridáme nasekané kokteilové čerešne.
Tortovú formu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na plát tenký asi 0,5 cm.
Vyvaľkané cesto preložíme pomocou valčeku do formy a prstami rovnomerne roztiahneme aj po jej bokoch.
Do formy nalejeme pripravenú náplň a prečnievajúce okraje cesta pekne ohneme a zľahka pritlačme do náplne.
Zo zvyšného cesta vyvaľkáme valčeky, ktorými vytvoríme na povrchu dezertu mriežku.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút do zlatova.
Ešte teplý posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia