Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (180)

Zoraď podľa:

Tradičný veľkonočný taliansky koláč
Ten jednoducho musíte vyskúšať!

Obohaťte veľkonočný stôl touto talianskou dobrotou

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6-8 osôb

4 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček najemno nakrájanej kandovanej pomarančovej kôry
1 hrnček mletých mandlí
1 hrnček kryštálového cukru
3/4 hrnčeka teplého mlieka
3/4 hrnčeka hrozienok
1/4 hrnčeka mandľových lupienkov
4 vajcia
2 bielky
180 g masla
4 ČL sušeného droždia
2 ČL soli
3 PL práškového cukru
kôra z citróna
1 PL kryštálového cukru

Pracovný postup

V mise zmiešame 2.5 lyžičky droždia, mlieko a 1 hrnček múky a necháme prikryté odstáť,kým kvások nezdvojnásobí svoj objem.
Primiešame zvyšné droždie, múku, maslo, celé vajcia, citrónovú kôru, soľ, pomarančovú kôru, hrozienka a cukor.
Z takto pripravenej hmoty vypracujeme hladké, mierne lepkavé cesto, ktoré preložíme do maslom vymastenej a múkou vysypanej misy a necháme nakysnúť. (cca 3 hodinky)
Formu vymažeme maslom, vysypeme múkou, cesto splaskneme rukou a preložíme do formy. Pomocou prstov ho rovnomerne rozotrieme po celej forme. Necháme ďalšie 3 hodiny nakysnúť.
V miske zmiešame mleté mandle, zvyšok cukru, bielky a túto zmes jemne rozotrieme na vykysnuté cesto.
Na záver posypeme koláč lupienkami mandlí, kryštálovým a práškovým cukrom.
Dáme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 minút. Po tomto čase teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších 45 minút.
Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a podávame.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia