Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (42)

Zoraď podľa:

Hovädzie líčka na víne s rebarborou, šúlancami a jarnou zeleninkou
Neviete, čo na sviatočný obed? S týmto budete za hviezdu!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 kg hovädzích líčok
čerstvé mleté čierne korenie
1/2 litra červeného vína
6 lyžíc masti
200 g mrkvy
soľ
tymián
2 dcl vývaru z hovädzieho mäsa
200 g zeleru
200 g rebarbory

Šúlance s jarnou zeleninou:

500 g varených zemiakov v šupke
200 g hrubej múky
100 g krupice
2 kávové lyžičky soli
125 g masla
mladý hrášok
baby mrkvička
jarná cibuľka

Pracovný postup

Hovädzie líčka odblaníme, očistíme. osolíme a okoreníme čiernym korením
Na panvici rozpustíme lyžicu masti a kúsky mäsa na ňom sprudka opečieme zo všetkých strán
Hotové kúsky mäska rovno odložíme bokom do vyššieho hrnca
Keď máme pripravené všetko mäso, zlejeme vypečenú šťavu s masťou do kastrólika a pridáme zvyšok masti
Dolejme vínom tak, aby boli všetky líčka úplne ponorené
Navrch pridáme ešte trochu tymiánu, zeleninu, očistenú rebarboru a mäso dáme konfitovať
Kastrólik vložíme do rúry a pri teplote 100 stupňov ho tam necháme 3-4 hodiny, kým mäso úplne nezmäkne
Kým sa mäso upečie, pripravíme si šúlance. Varené zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme hrubú a polohrubú múku, krupicu, soľ a vymiesime hladké cesto
Z cesta šúlame šúlance a varíme v slanej vode, kým nevyplávajú na povrch
Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno, orestujeme na masle spolu s baby mrkvičkou a hráškom a pridáme uvarené a scedené šúlance
Hotové mäso vyberieme, prekrojíme, omáčku dochutíme a podávame so šúľancami a jarnou zeleninou
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia