Ryba so zeleninovými linguine na estragónovom masle

Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (55)

Zoraď podľa:

Ryba so zeleninovými linguine na estragónovom masle
Toto jednoducho musíte vyskúšať!

Skvelý tip na ľahký, zdravý obed!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

800 g ryby (zubáč, halibut filet)
160 g zeler buľva
160 g mrkvy
petržlenová vňať
160 g zelenej cukety
160 g očistenej maslovej alebo muškátovej tekvice
1-2 biele cibule
morská soľ
olivový olej
čerstvý estragón
80 g masla
petržlenový olej

Pracovný postup

Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezance, cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky.
Tekvicu a cuketu očistíme, vydlabeme a dužinu nakrájame na tenké rezančeky.
Zeleninu zmiešame a dochutíme olivovým olejom.
Rybu osušíme a nakrájame na porcie.
Panvicu potrieme tenkou vrstvou oleja a rybu najskôr na strane s kožou pritlačíme ku dnu, aby sa nám nepokrútila a rovnomerne opiekla.
Po chvíľke otočíme a dopečieme.
Pridáme kúsok masla, natrhaný estragón a krátko prehrejeme.
Rybu vyberieme aj s estragónovým maslom a vo výpeku orestujeme pripravenú zeleninu.
Ochutíme soľou, korením a nakoniec estragónovým maslom.
Na tanier kladieme najskôr zeleninu a potom rybu preliatu maslom.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia