Zabudol som hesloRegistrácia

Predjedlá (105)

Zoraď podľa:

Orieškovo -korenistá zmes s olivovým olejom
Fantastické predjedlo aj pre náročných

Egyptská zmes orieškov a korenia dukka sa podáva s olivovým olejom ako rýchle predjedlo.

Tip: Základnú zmes môžete obohatiť aj o iné druhy orechov, sušené bylinky, chilli, sušenú citrónovú kôru, škoricu, kurkumu, cukor... .

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 - 4 osoby

4 PL vylúpaných pistácií
6 PL lieskových orieškov
4 PL sezamových semienok
2 PL rímskej rasce
1 PL semienok koriandru
1 PL vločkovej morskej soli
½ Pl čerstvo namletého čierneho korenia
150 ml extra panenského olivového oleja
chlieb talianskeho typu

Pracovný postup

Rúru predhrejeme na 160°C.
Pistácie a lieskové oriešky rozložíme na plech a pražíme asi 15 minút, pokiaľ začnú voňať.
Na posledných 5 minút vložíme sezamové semienka.
Takto opečené oriešky potom nasekáme nahrubo.
V panvici krátko orestujeme rímsku rascu a koriander a podrvíme v mažiari.
Oriešky , sezam a soľ dobre premiešame a nasypeme do misky. Do druhej misky nalejeme kvalitný olivový olej.
Kúsok chleba namočíme do oleja a potom do zmesi dukka. Želáme dobrú chuť!
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia