Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (59)

Zoraď podľa:

Šalát z rôznych druhov paradajok a jemného kozieho syra s bazalkou
Tento šalát si musíte zamilovať!

Voňavé paradajky, bazalka, kozí syr a pancetta - čo viac si priať?

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

800 g paradajok ( rôznych farieb, tvarov a veľkostí)
soľ
mleté korenie
20 ml bieleho vinného octu
80 ml kvalitného olivového oleja
bazalka mix
200 g čerstvého kozieho syra
jedlé kvety (nemusia byť)
plátky Pancetty
bageta

Pracovný postup

Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, prípadne štvrtiny.
Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vinným octom a nakoniec polejeme kvalitným olivovým
Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a naaranžujeme aj so šťavou čo nám vznikne do hlbokého taniera.
Pridáme kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a jedlých kvetov.
Podávame s opečenou bagetou, ktorú namáčame vo vzniknutej šťave.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia