Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (221)

Zoraď podľa:

Vegánsky burger s ratatouille
Aj hriešny burger môže byť zdravý! :)

Skúste fantastický burger z varešky herca Petra Makranského!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4-6 osôb

700 g Robi-mäsa
5 špaldových žemlí
zavárané uhorky
100 g rukoly
200 g paradajok
hlávkový šalát
sojanéza
vegánsky kečup
vegánska horčica
olivový olej
barbecue omáčka
sójová omáčka
2 kg zemiakov
2 ks hokaido tekvice
maslová tekvica
cesnak
cibuľa červená
rozmarin
tymian
rasca
soľ

Šalát:

Ingrediencie:

150 g rukoly
avokádo
200 g paradajok
olivový olej
bazalka
soľ
citrón

Pracovný postup

Z kečupu, horčice, sójovej omáčky Tamiari, cesnaku a olivového oleja si pripravíme marinádu a Robi mäso do nej na pár hodín naložíme.
Zemiaky predvaríme, nakrájame a dáme piecť do rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov.
Tekvicu ošúpeme, nakrájame, rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a takto pripravené pridáme po cca 25 minútach do rúry k zemiakom.
Medzitým rozpálime na panvici olivový olej a kúsky robi mäsa na ňom opečieme.
Žemľu prekrojíme, natrieme sojanézou a horčicou, naukladáme do vnútra list šalátu, cibuľu, uhorku, paradajku, rukolu a robi mäso.
Všetky ingrediencie na šalát nakrájame a dobre premiešame.
Môžeme dochutiť dressingom, ktorý si pripravíme z barbecue omáčky, horčice na grilovanie, olivového oleja, citrónu a čierneho korenia.
Podávame s burgerom, upečenou tekvicou a zemiačkami.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk, relácia Bez servítky
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia